fbpx

2019 jelszavai a fenntarthatóság, tudatosság és környezetvédelem. Ezek valóban komoly szavak, amik mögött kőkemény tartalom van (vagy legalábbis kéne lennie). Mi pedig hiszünk ebben, és számunkra is fontos, hogy amellett, hogy tisztítószereink maximálisan kielégítik a felhasználói igényeket, környezetbarátak is legyenek. Ha most nyitottad meg saját fenntartható üzletedet, de akkor is, ha csak gondolkodsz rajta, van egy jó ajánlatunk a számodra: legyél Brilliance környezetbarát tisztítószer forgalmazónk!

Tisztázzuk: nem minden tisztítószer környezetbarát, ami annak látszik

Mivel hiszünk abban, hogy az ártalmas, mesterséges vegyi anyagokat minden szempontból megéri és fontos kiváltani különböző öko megoldásokkal, ezért ha minket választasz tisztítószer nagykereskedelmi partnerként, biztos lehetsz abban, hogy az van a termékben, ami a címkén szerepel. Azonban ez sajnos nem minden tisztítószer gyártóról mondható el.

Tudtad, hogy már akkor ökonak lehet nevezni a tisztítószert, ha 5%-nál kevesebb fosszilis alapanyagot (földgáz-, kőolajszármazékot) tartalmaz? A 0,1 – 4,9% pedig semmiképpen sem nulla! Hiába minden lakossági igény és elvárás a környezetbarát fogyasztásra, öko tisztítószerek vásárlására, az alapanyaggyártók közül sokan nem hajlandók lemondani (természetesen a profit miatt) a gyártás során például a földgázról – hiszen a megújuló energiaforrásokra való átállás időbeni és anyagi befektetést igényelne, ami csak hosszú távon térülne meg. Mivel pedig egy hatalmas iparágról beszélünk, ami több országban jelentősen hozzájárul a GDP-hez, a hatóságok biztosítják ezeknek a nagy cégeknek a fenti kiskaput.

De miben is merül ki a vevő megtévesztése? Hogyan lehet az, hogy nem kerülnek fel a címkékre bizonyos összetevők?

  • A minősítő hatóságok akkor is engedélyezik az öko jelölést, ha 5% alatt van a fosszilis eredetű alapanyagok aránya, így egész egyszerűen a határ alattig csökkentik a mennyiségüket.
  • A különböző anyagok között olyan is megtalálható, amit a gyártó 10% alatt nem köteles feltüntetni – és nem is teszi. (Ráadásul amellett, hogy ezzel megtévesztik a lakosságot, még az egészségre is ártalmasak.)

A hamis öko termékek drágábbak társaiknál

Amellett, hogy sok gyártó megtéveszti a vevőit a hamis cimkékkel, még anyagilag is megkárosítja őket, hiszen:

  1. A vízzel való hígítás miatt nagyobb tárolóedényeket, azaz több csomagolóanyagot igényelnek.
  2. A szállítmányozás is lényegesen drágább (és környezetszennyező), hiszen gyakorlatilag a többlet vizet szállítgatják.
  3. A hamis cimkének is ára van.

És természetesen kivel fizettetik meg mindezt a plusz költséget? Persze, hogy a fogyasztókkal!

Válassz körültekintően környezetbarát tisztítószer gyártót, nagykereskedelmet!

Mit lehet tehát tenni? A legfontosabb a körültekintés, az alapos tájékozódás és megfontolás. Nem szeretnénk befolyásolni, de lássuk be: kiben bízol meg jobban? Aki nagybetűkkel hirdeti, hogy öko tiszttószereket gyárt, vagy aki szintén elmondja, hogy a nála kapható termékek környezetbarátak, és emellett még a különböző trükközésekre és jogi kiskapukra is felhívja a figyelmedet?

A Brilliance biztonságos választás, ha öko tisztítószer nagykereskedelmet keresel

Kezdjük az alapoknál: elkötelezettek vagyunk a fenntartható környezet iránt. Miért?

  1. Komolyan vesszük a klímaváltozást, a Föld megóvását.
  2. Komolyan vesszük a termékeink használóinak egészségét is.

Figyelünk arra, hogy a gyártás, tárolás és felhasználás során is óvjuk a környezetünket, így valóban fokozottan ügyelünk rá, hogy maximálisan, a jogi kiskapuk kihasználása nélkül megfeleljünk a környezetvédelmi előírásoknak. Ha mi azt írjuk a mosószer címkéjére, hogy öko, akkor az valóban nem tartalmaz fosszilis eredetű és egyéb vegyi anyagokat. Öko tisztítószereink kizárólag 100%-ban lebomló, növényi összetevőket tartalmaznak.

A Brilliance higított, felhasználásra került tisztítószerei már 30 nap alatt 80-90%-os mértékben lebomlanak, azaz nem szennyezik a környezetet. Teljes mértékben megfelelünk az EU-s jogszabályoknak, a DIN EN ISO 9001:2000 és a 14001:2005 szerinti irányítási rendszer tanúsítványával rendelkezünk. Figyelünk arra, hogy a gyártás, csomagolás és szállítás alatt is elsődleges szempont legyen a környezetvédelem – hiszen a tisztítószerek nem higított koncentrátumok, így a tárolás és a felhasználás is gazdaságos. A flakonok és ballonok pedig környezetbarát polietilénből készülnek, utóbbiak visszaválthatók, és ha szeretnéd, a flakonokat is visszavesszük és újrahasznosítjuk.

Ne higgy feltétel nélkül a cimkének! Válassz olyan környezetbarát öko tisztítószer gyártót, nagykereskedőt, aki legalább annyira a magáénak érzi a Földünkkel kapcsolatos felelősséget, mint te és a vásárlóid!

KAPCSOLATFELVÉTEL